< Till bloggens startsida

Fadderträff

Idag har jag och mamma varit inne i stan på en såkallad fadderträff. Vi blev inbjudna till detta evenemang då vi har ett fadderbarn via organisationen Plan. Plan berättade en hel del saker, både om sitt sätt att arbeta men även hur situationen ser ut för barn i olika delar av världen. Det var oerhört gripande! Mamma tänker bli volontär när hon går i pension och jag skulle också vilja jobba med välgörenhet någongång i livet.
 

Ifall någon typ skulle bry sig

Den senaste veckan har varit ganska hektisk, precis som de flesta av mina veckor är vid närmare eftertanke.

Det har varit fullt upp i skolan. Bland annat var det min tur att baka till mentorsfikan så jag spenderade hela måndagkvällen iklädd förkläde. Sedan har även det första matteprovet har ägt rum och jag är supernervös inför resultatet, vilket jag (med all risk för att låta självgod när jag talar om) inte har varit sedan jag började högstadiet.

Som om det inte vore nog har jag även dragit på mig ryggont. Det har jag förvisso haft i ett par månader, men i början av veckan började det göra så ont att jag fick ta värktabletter så jag bestämde mig för att kolla upp det hos en sjukgymnast. Tydligen är jag överrörlig i mina leder, vilket gör att ryggen böjs på ett konstigt sätt... Hur jag lyckas med detta har jag inte en endaste aning om, men vi får hoppas att övningarna jag har fått hjälper.

Helgen var typ kvadruppelbokad, men på grund av ryggen var jag tvungen att ställa in allt. Idag skulle jag egentligen ha åkt över till Köpenhamn med några mysiga tjejer i klassen och shoppat, men det är inte roligt att promenera en hel dag och lägga flera hundralappar på tågbiljett när jag förmodligen skulle längtat hem till soffan och värmedynan varenda sekund hur trevligt sällskapet än är. Visst, det svider lite inombords att jag missade Urban Outfiters och Abercrombic&Fitch (för att inte tala om en heldag med mina fina klasskamrater!), men ryggen hade nog svidit lite mer om vi säger så...


Bilder på balla klassen från en debatt

Clara 7 år

Har haft en riktigt mysig dag som till stor del spenderades i stallet.

Först hjälpte jag till på Claras ponnykalas och det var riktigt lyckat. Barnen var så himla exalterade över att få prova rida, även om de bara blev runtledda två varv i skritt och trav. Claras mamma var jättetacksam över min hjälp, jag fick till och med betalt. Så himla snällt!

Efter kalaset red jag Freddy i paddocken. Eftersom han inte har gått så hårt på sistone jobbade jag endast i lösgörande syfte. Nu när jag har kommit igång ordentligt i skolan har jag tänkt att jag ska öka intensiteten på ridpassen gradvis så att vi kan börja träna på riktigt igen. Freddy var snäll som vanligt och lydde fint. Faktum är att han var ganska mjuk och fin i kroppen trots att det nästan bara har blivit uteritter på sistone. Finaste killen!

Jag stannade i stallet någon timme till. Borstade på Freddy och putsade lite utrustning. Jag har även konstaterat att det är mysigt att smörja sålänge det inte är kallt, då känns det som om fingrarna ska gå av eller något...

När jag kom hem var jag jättetrött. Somnade direkt efter maten och har sovit ända tills nu. Hur jag ska somna om är ett mysterium, antar att jag får ligga och läsa en stund eller något...

Godnatt!

Några av barnen, dock var det typ tio till på kalaset...

Min middag, så sjukt gott!

RSS 2.0