< Till bloggens startsida

Ponny eller gris?

Att snön försvinner och våren börjar ta vid är visserligen skönt, men det finns en nackdel - geggan.

Detta är ett särskilt stort problem för oss som har grisar till hästar. Vad Freddy och hans kompis Viander gjorde idag i hagen har jag ingen aning om och jag är inte heller säker på att jag vill veta. De håller alltid på med massa knäppa saker... Viander nafsar honom i baken hela tiden, täcket är helt sönder och dessutom fattas det en ganska stor bit av Freddys svans. Trots detta är de konstigt nog väldigt glada för varandra...

I alla fall spenderade jag nästan en timme med borsten i handen och när jag till slut gav upp var Freddy ändå mer grå än brun. Knäpphäst.


Gosig onsdag!

Av någon outgrundlig anledning har det varit en väldigt bra dag. Kanske är det för att jag lämnade in ett arbete som jag var nöjd med, kanske är det för att snön smält bort och våren kommmer sakta men säkert? Jag har ingen aning, men min onsdag har i alla fall varit toppen.

Har tyvärr råkat dra på mig en kraftig förkylning, vilket i princip är oundvikligt vid den här tiden på året. Detta ledde till inställd ridning och istället la jag mig i sängen och spenderade eftermiddagen genom att sova som en annan pensionär. Nu är det dags att ta itu med några små läxor och sedan kommer jag att återgå till min favoritsysselsättning (att sova).

Yes, it's a bad hair day.

Vi har det bra!

Nu är det ganska precis en månad sedan Freddy flyttade till Erikas stall och jag ler inombords varje gång jag tänker på vilken enorm skillnad det har blivit på hans (och mitt) välbefinnande!

Erika har varit väldigt hjälpsam. Hon hjälpte till att lägga upp en foderstat som skulle få honom att gå upp i vikt, gav mig goda råd kring igångsättningen, tränar oss i dressyr och mycket mer. Alla andra i stallet har också varit supersnälla! Jag har blivit medbjuden på både uteritter och fikastunder. De har verkligen sett till att jag fått vara med och gjort mig till en i gänget, vilket betyder mer än någon skulle kunna tro. Ridhuset har underlättat oerhört mycket.

Och guuuud vilken skillnad det har blivit! Träningarna har gått fantastiskt bra, sist satt jag i flera timmar efteråt och log som ett fån. Freddy har lagt på sig en hel del, något jag även fått höra från annat håll. Och framför allt är vi så himla mycket gladare, båda två! Freddy ser så himla välmående ut. Han är lugn och avslappnad, man samtidigt pigg och glad. Till och med pälsen glänser så det skiner! Jag är helnöjd jag med. Självklart för att han är så nöjd, men också för att jag trivs. Att åka till stallet har inte känts jobbigt en enda gång, det är alltid lika roligt! Och jag vet att jag kan lita på att Freddy blir väl omhändertagen av Erika när jag inte är där, vilket får mig att slappna av mycket mer.Kort sagt så trivs Freddy och jag mer än bra båda två och jag är helnöjd med mitt beslut!

RSS 2.0