< Till bloggens startsida

Always look on the bright side of life

 
Det är så himla lätt att man fastnar i ett negativt tankesätt. Att man bara ser nackdelar med allt så att de bra sakerna kommer i skymundan.
 
På sistone har jag varit precis så. Jag har varit så himla trött på skolan och tyckt att allt skolarbete är så himla segt. Träningen med Freddy har gått sådär och jag har tyckt att jag är en hopplöst dålig ryttare som aldrig kommer att bli duktig. Jag har stört mig något fruktansvärt mycket på min tandställning och varit förbannat sur för att jag inte kunde födas med raka tänder som alla andra.
 
Men egentligen är det ju sjukt dumt att ha den inställningen. Om du hade en godisskål framför dig, inte skulle du då sitta och äta upp alla de äckliga bitarna och låta de goda ligga kvar?
 
Istället för att se de dåliga sidorna hos allt och alla borde man alltid fokusera på det som är bra. Istället för att se skolarbetet som jobbigt kan jag se det som arbete för en bra framtid. Istället för att gå runt och önska att jag fötts med raka tänder kan jag vara glad över att jag får chansen att ha tandställning så att det rättar till sig. Jag kan välja att omge mig med personer som jag tycker om och som får mig att skratta, istället för personer som inte behandlar mig bra.
 
Kort och gott, se livet från den ljusa sidan! För ingen har väl någonsin blivit glad av att gå runt och vara negativ, inte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0