< Till bloggens startsida

Hur man väljer att framhäva sig själv

Hur en bloggare väljer att framhäva sig själv på sin blogg varierar från person till person. En del personer använder bloggen som sitt klagoforum, skriver om allt de tycker är fel här i livet. Andra skapar alteregon och använder till och med ett annat namn på bloggen. Medans vissa är sig själva rakt igenom och skriver olika inlägg beroende på hur de känner sig.
 
Härom veckan chattade jag med en tjej som läser min blogg, men som aldrig har träffat mig i verkligheten och jag skrev någonting i stil med "Åh, måste plugga jättemycket i helgen, ligger efter alla andra i klassen..." varpå jag fick ett svar; "Ligger du efter, det kan jag inte tänka mig, på bloggen verkar du så himla strukturerad av dig!"
 
Och visst, jag kanske verkar strukturerad - på bloggen. Men min blogg speglar inte min personlighet och mitt liv till 100%, långt ifrån. På bloggen framstår jag som en väldigt positiv person med ett väldigt problemfritt liv. Jag är en positiv person och mitt liv är väldigt bra så min blogg är absolut inte någon lögn!
 
Men jag lever heller inte i en rosa bubbla som det kanske verkar. Jag har mina problem, precis som alla andra. Det finns perioder då jag har varit vansinnigt stressad och fått enorma sömnproblem som jag har tagit sömnmedicin för att få rätt på. Det finns gånger då jag varit så ledsen att jag bara velat lägga mig i sängen och aldrig mer gå upp. Men sådana saker skriver jag inte om på bloggen. Min blogg ska vara en positiv plats, dels för er som läser, men framför allt för mig.
 
Always look on the bright side of life - Det är mitt motto. Jag tror att vårt mående avgörs mycket av den inställning vi själva har till livet. Om man väljer att fokusera på de bra sakerna med sig själv och sitt liv, ja då mår man oftast också bra. Men om man hela tiden letar fel och grubblar på sina problem, ja då blir man garanterat olycklig, det säger sig självt!
 
Att blogga om höjdpunkterna i mitt liv har alltså blivit ett sätt att fokusera det jag har att vara lycklig över och sålla bort resten. Och jag märker verkligen att det gör mig till en lyckligare person!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0