< Till bloggens startsida

Bonjour

Sacré-Cœur

 

Utkiksplats på Montmarte

Triumfbågen

Bonjour mina vänner! Oj, vilken dag jag har haft... Jag gick upp redan vid 05:00 imorse för att åka till flygplatsen och landade i Paris vid 11. Mamma och jag tog sedan en taxi till hotellet och när vi lämnat våra saker tog vi lunch och ägnade en stund att lära känna området lite. Efter det var vi så trötta att vi var tvungna att vila någon timme på hotellet. På kvällen åkte vi och såg på Triumfbågen, gick en lång promenad längs en gigantisk gata. (Vad den kan komma ihåg minns jag inte...) Sedan åt vi middag och nu är vi tillbaka på hotellet igen med världens matkoma, mamma har redan somnat.

Hotellet ligger på Montmarte, vilket är som ett litet berg, och därför är utsikten helt amazing. Vi har utsikt över nästan hela Paris! Området är pitoreskt och mycket franskt, kunde inte ha hamnat bättre. Uppe på Montmarte ligger det också en underbar kyrka som heter Sacré-Cœur. Jag fick se den från utsidan idag, men har ännu inte varit inuti.

Det känns så overkligt att vara här... Igår satt jag liksom i skolan och läste om källkritik, nu sitter jag på ett hotell i Paris och tittar ut över de pitoreska gatorna. Nu ska jag somna framför ett franskt TV-program. Imorgon väntar nya äventyr, bland annat ska vi upp i toppen på Eiffeltornet! Woop woop!

RSS 2.0