< Till bloggens startsida

Den där meningen jag hatar

we♥it
 
 
 
- Men du är ju så smart att du får A i alla ämnen automatiskt!!!
 
Seriöst, jag spyr på den meningen. Det kanske är menat som en komplimang, men det är verkligen inte så jag tar det! Jag ska inte sticka under stol med att jag har bra betyg. Men att jag får bra betyg automatiskt kan ingen människa påstå.
 
Mina veckor är alltid planerade till punkt och pricka för att jag ska hinna med allt. Först och främst så är jag alltid 110% engagerad på lektionerna. Lektionstid är för mig grymt värdefull pluggtid som inte går att kasta bort. All dö-tid i skolan spenderas också med läxläsning. Sovmornar, håltimmar, väntetid... Brukar även komma till skolan minst en timme tidigt och jobba. Sen pluggar jag såklart på kvällarna också. Sammanlagt pluggar jag nog 2 timmar varje vardag och 2-6 timmar varje helgdag. Typ 15-20 timmar varje vecka. Och det är mycket.
 
Att satsa på skolan är ett val som jag har gjort, och är väldigt nöjd med, men det är också ett val som har krävt uppoffringar och massa slit. Jag har valt bort många sena festkvällar då jag inte har tid att slösa bort var och varannan lördag på att vara trött och bakis och jag sitter ofta uppe efter midnatt på vardagkvällar för att hinna färdigt med allt.
 
Så visst, jag kanske har lättare för mig i skolan än vad vissa andra har, men att säga att det enbart är därför jag har bra betyg är låååångt ifrån sanningsenligt. Bakom ligger också en enorm ansträngning från min sida. Så ni kan säkert förstå att jag blir aningen irriterad när folk påstår att jag glider mig igenom skolan. För glider är typ motsatsen till vad jag gör...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0