< Till bloggens startsida

Julklappshysteri

Idag är det en stor dag, en mycket stor dag. Jag har fått min första otrevliga kommentar! 
 
Som ni kanske minns fick jag väldigt mycket julklappar och födelsedagspresenter och jag la upp alltsammans här på bloggen. Den anonyma människan som kommenterade undrade hur tusan jag egentligen tänkte... "Det finns ju personer som inte får några julklappar alls och inte har någon familj att fira jul med, tänk så jobbigt det måste vara för dem att läsa detta! Tänker du inte på dem alls eller!?"
 
Jo, det gör jag! Jag tänker på dem mycket. Jag lider med dessa personer något enormt och jag är vansinnigt tacksam över att jag har en familj att byta klappar och fira jul med. Någonting som jag varit väldigt tydlig med att påpeka i alla inlägg om detta hyperkänsliga ämne.
 
Men jag tänker inte bara på de här personerna, jag tänker också på personer som blir mobbade och inte har några vänner, på personer vars mamma eller pappa gått bort i någon hemsk sjukdom och personer som är handikappade.
 
Tror ni inte det känns lika hemskt för någon som är mobbad och utfryst att läsa om kompisfikor och filmkvällar? Tror ni inte det känns lika hemskt för någon vars mamma har dött att läsa "Grattis världens bästa mammi, 50 år♥"? Tror ni inte det känns lika hemskt för någon som sitter i rullstol att läsa om den där ambitiösa löprundan innan skolan?
 
Vart jag vill komma med allt detta är att det finns massvis med liknande situationer där läsare med jobbiga erfarenheter kan känna sig illa till mods över något som skrivs på en blogg. Men det går inte att ta hänsyn till alla dessa, då skulle man inte kunna skriva ett endaste ord!
 
Jag tycker att det är en otroligt fin gest att ta ett aktivt avstånd från hela "julklappsuppvisandet", men jag tycker heller inte att man blir en dålig människa om inte gör det.
 
Så vad tänkte jag då när jag la upp bilder på alla mina julklappar?
 
Ja, hur tänker personer som skriver långa kärleksförklaringar till sin bästa vän? Personer som som skriver om sin gulliga pojkvän? Personer som skriver ett varmt inlägg om sin pappa på farsdag? De vill hylla personen!
 
Precis på samma vis vill jag hylla alla fantastiska människor som lagt ner massvis med omtanke på att ge fina presenter till mig. För tänk vad glada de måste bli när de går in på min blogg och ser att jag har lagt upp en bild på just deras present!? Jag vill helt enkelt visa någon form av tacksamhet. Och för detta vill jag inte bli stämplad som dryg och bortskämd och framför allt inte som otacksam när det i själva verket är tvärt om!
 
 

Kommentarer
Sessie♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Jag håller med dig. Om man ska tänka på alla andra hela tiden när man ska skriva eller visa upp något så skulle man inte kunna blogga om något alls.

2014-01-08 @ 14:19:55
URL: http://sessie.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0