< Till bloggens startsida

Skål för 2014

Då var 2013 över och 2014 kan äntligen börja.
 
2013 har på många vis varit ett riktigt bra år. I samband med förra årsskiftet flyttade jag Freddy till ett annat stall där det fanns bättre träningsmöjligheter. Jag visste ju att vi skulle göra framsteg, men jag kunde aldrig tro att det skulle bli så bra. Man tror knappt att Freddy är samma ponny som för ett år sedan! Hästmässigt har 2013 varit bättre än bäst.
 
Med risk för att låta ego måste jag säga att jag själv har mognat massvis under årets gång. Jag har blivit betydligt bättre på att arbeta effektivt och att strukturera upp mitt arbete, vilket har gjort att mina betyg har blivit enormt mycket bättre! Jag har också utvecklat en mer positiv inställning till livet och är bättre på att se ljuspunkterna istället för det som är mindre bra, vilket har lett till att jag idag är betydligt gladare som person!
 
Dock har 2013 haft sina baksidor. På vänfronten har det väl inte direkt varit alldeles lysande, mycket drama och trassel med många olika personer... Kan utan att ljuga säga att det faktiskt inte är jag som har varit problemet i de flesta fallen utan att det snarare är andra personer som inte har behandlat mig på ett bra sätt.
 
Med handen på hjärtat måste jag också säga att jag inte har varit helt sjysst mot mig själv i år. Kan såhär i efterhand se att jag utsatt mig själv för mer stress än vad som egentligen är hälsosamt. Jag har också varit rättså elak mot min kropp. Har sovit för lite nästan varje natt, inte rört på mig speciellt mycket och stoppat i mig alldeles för mycket skräpmat.
 
Summa kardemumma: Det finns flera saker som har varit riktigt bra 2013 som jag vill ta med mig in i 2014. Jag ska fortsätta ta hand om Freddy lika bra som jag har gjort och vi ska utvecklas ännu mera tillsammans. Det är så himla roligt att se hur lycklig han är och det är så roligt när det går framåt. Även skolarbetet har gått riktigt bra, framför allt mot slutet av året, och jag ska göra mitt bästa för att det ska fortsätta så.
 
Däremot finns det saker som inte får följa med in i 2014. Falska vänner är en sådan sak. Orkar inte med personer som fjäskar sönder i ena sekunden och behandlar mig som luft nästa. Jag har såpass god självinsikt att jag vet om att jag är en bra vän. Jag snackar aldrig skit om andra personer och jag finns alltid där för mina vänner om de behöver mig. Jag behandlar andra så som jag själv vill bli behandlad. De som inte behandlar mig på samma sätt ryker fetbort. Ska inte ägna en minut av 2014 åt sådana personer utan istället ägna mig åt personer som ger mig energi - inte de som tar energi från mig.
 
Jag ska också bli bättre på att ta hand om mig själv för att orka i längden. Ska bli bättre på att strukturera upp min vardag och lägga in mera egentid så att hjärnan får stressa ner lite och faktiskt se till att hitta på roliga saker lite oftare. Sömnen ska definitivt prioriteras mer och jag ska skära ner lite på onyttigheter. Ska även börja ägna mig mera åt träning - dels för att röra på mig mera, dels för att koppla av.
 
Så nu jävlar skålar vi för 2014. Detta året blir var vi gör det till, så varför inte göra det grymt!?
 
 
 

Kommentarer
Emme

Riktigt bra inlägg, bra tankar och åsikter!
Håller med dig om allt, till fullo!
Nu taggar vi 2014- året som ska bli det bästa någonsin!♥

2014-01-01 @ 16:09:18
URL: http://emmesphotos.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback
RSS 2.0